İSTANBUL / ATAŞEHİR - Mehmet Rauf Anadolu Lisesi

Okulunuz Sağlık Meslek Lisesi veya Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesimi?

Hayır, okulumuzun hiçbir meslek lisesi grubu eğitim programı bulunmamaktadır. Okulumuz yerel yerleştirmeyle öğrenci alan sadece Anadolu Lisesidir. Meslek Lisesi yada Sağlik Meslek Lisesi değildir.

Kayıtlar ne zaman başlıyor?

Ağusstos ayının 2. haftasından itibaren kayıtlar başlayacaktır okul başlayana kadar devam edecektir, öğrencinin velisi ile birlikte gelmesi gerekmektedir. Kayıt için gerekli evraklar, okul memurundan kayıt için gelindiğinde alınacaktır. Kayıtlar haftaiçi 10:00 ile 16:00 saatleri arasında yapılacaktır.

Okulun açık olduğu zamanlar

Okulumuzda Haftaiçi 09:00 - 17:00 arasında açıktır. Hafta sonları kapalıdır.

Nakiller ne zaman yapılır? Ne zaman Açıklanır? Sonuçlar nasıl öğrenilir?

10. 11. ve 12. Sınıflar için Ekim ayının sonuna kadar nakiller haftalık istenebilir.Haftalık nakillerde Cuma günü akşamı nakil sonuçları açıklanır. Sonuç öğrencinin kendi eokulundan öğrenilebilir. Nakil sonuçlarının açıklanacağı gün nakil talebi yapılamaz. Ekim ayından sonra nakiller aylık istenebilecektir. Kontenjanlar için “e-okul kontenjan” yazıp google üzerinden ilgili site ziyaret edilebilir.

Meslek Liselerine nakil nasıl yapılır?

Meslek Liselerine Nakil;10. Sınıflarda Anadolu lisesinden, Meslek lisesine nakiller devam etmektedir. 11. 12.  Sınıfa geçen öğrencilerin Meslek Lisesine nakil hakkı yoktur.

9. Sınıftan 10. Sınıfa yeni geçmiş olan geçen öğrencilerin meslek liselerine nakil hakkı bulunmaktır.

10. Sınıf tekrarına kalan öğrencilerin meslek liselerine nakil hakkı bulunmaktadır.

Nakil işlemi nasıl yapılır?

Nakil İşlemi - Okula gelmeden e-devlet üzerinden, öğrenci velisi, nakil talebinde bulunabilir. Öğrenci nakil olmuşsa, nakil olunan okula doğrudan gidilebilir. Önceki okula gidilmesine gerek yoktur.