İSTANBUL / ATAŞEHİR - Mehmet Rauf Anadolu Lisesi

MEHMET RAUF ANADOLU LİSESİ TARİHÇE

Üsküdar Esatpaşa Mahallesi'nde çevrenin genel lise ihtiyacını karşılamak için 1994 yılında temeli atılan okulumuz 1995-1996 eğitim-öğretim yılından itibaren Üsküdür Mehmet Rauf Lisesi adı altında eğitim hayatına başlamıştır. Okulumuz adını Türk edebiyatında ilk psikolojik roman olarak kabul edilen "Eylül" romanının yazarı Mehmet Rauf'tan almıştır.

1998-1999 yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lise statüsü verilen okulumuz bu türden okulların kapatılmasına kadar bölgenin koordinatör okulu olma özelliğini sürdürmüştür.

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı okul dönüşümleri çerçevesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılında okulumuz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında da okulumuz Ataşehir Mehmet Rauf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adı altında teşkilatlanmıştır.2018-2019 eğitim-öğretim döneminden itibaren ise Mehmet Rauf Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretimine devam etmektedir. Okulumuz geleceğin nitelikli öğrencilerini ve meslek sahibi insanlarını yetiştirme ideali ve özverili eğitimcileri ile bölgenin yükselen okulları arasında yer almaktadır.

Yayın: 05.06.2015 - Güncelleme: 12.05.2023 18:17 - Görüntülenme: 8848